الست مرجانه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الست مرجانه


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 عاوزه تعملى طعميه منفوشه ؟؟تعالى وانا اقولك

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin



المساهمات : 166
تاريخ التسجيل : 30/07/2010
العمر : 50

عاوزه تعملى طعميه منفوشه ؟؟تعالى وانا اقولك Empty
مُساهمةموضوع: عاوزه تعملى طعميه منفوشه ؟؟تعالى وانا اقولك   عاوزه تعملى طعميه منفوشه ؟؟تعالى وانا اقولك Icon_minitimeالخميس أغسطس 05, 2010 3:35 am

طبعا كلنا عارفين عجينه الطعميه لو قدرتى تعمليها فى البيت يبقى خير وبركه
ولو ما قدرتيش تقدرى تشتريها طبعا من عند بتاع الطعميه
بتجيبى طبق وتحطى فيه شويه من العجينه دى
بعدين تكسرى بيضه وتحطيها عليها
والسر بقى علشان تبقى هاشه اوى
حطى شويه بكنج بودر فيها اللى بنستخدمه فى الكيك
تقريبا ملعقه صغيره
وبعدين شكليها على ايدك على هيئه اقراص وتوضع فى الزيت
ويكون الزيت مش سخن جدا علشان ماتتحرقش وهى لسه ما ستوتش
وطلعيها على منديل مطبخ وكليها بالهنا والشفا
وابقو جربوها وادعولى ومش هتندموااااااااااااااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fatakat-cool.yoo7.com
البرنس




المساهمات : 7
تاريخ التسجيل : 19/08/2010
العمر : 44
الموقع : Cairo

عاوزه تعملى طعميه منفوشه ؟؟تعالى وانا اقولك Empty
مُساهمةموضوع: خلطة الجمبري الرهيييبه   عاوزه تعملى طعميه منفوشه ؟؟تعالى وانا اقولك Icon_minitimeالخميس أغسطس 19, 2010 2:53 am

خلطة الجمبري الرهيييبه

المقادير:

1 كيلو جمبري او ربيان او قريدس -
3 ملاعق كبيره صلصه -
1 بصله متوسطه -
2 فص ثوم -
2 ربطة كسبره خضره -
2 ملعقه كبيره توابل السمك -
3 فلفل اخضر حراق او حار -
12 ملعقه صغيره فلفل اسمر -
12 ملعقه صغيره كمون -
ملح -
12 كوب ماء صغير .


الطريقة:

تفرم الكسبره والبصل والفلفل الحراق والتوم حتى يصيروا زي الصلصله ويوضع الجمبري بالقشر او بدون في طبق عميق وتوضع فوقه الخلطه والتوابل والصلصله والملح والفلفل والكمون مع تظبيط الملح وتقلبيهم جيدا ثم تضيفي شويه ميه صغيره لتصبح الخلطه لينه شويه ثم توضع في الثلاجه لمده لا تقل عن 6 ساعات ويفضل لتاني يوم ثم يحمر الجمبري علي نار هاديه بواسطة مقلاه بها شوية زيت ضغيره جدا ومتوزعه فيهاوبالهنا ممكن بباقي الخلطه تعملي رز ابيض رائع وتقطعي فيه حتت جمبري هيتسلق مع الرز وبالهنا والشفا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
Admin



المساهمات : 166
تاريخ التسجيل : 30/07/2010
العمر : 50

عاوزه تعملى طعميه منفوشه ؟؟تعالى وانا اقولك Empty
مُساهمةموضوع: رد: عاوزه تعملى طعميه منفوشه ؟؟تعالى وانا اقولك   عاوزه تعملى طعميه منفوشه ؟؟تعالى وانا اقولك Icon_minitimeالخميس أغسطس 19, 2010 3:18 am

شكرا يابرنس على الخلطة الجميلة دى اللى تجوع واحنا صايمين

فى انتظار المزيد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fatakat-cool.yoo7.com
البرنس




المساهمات : 7
تاريخ التسجيل : 19/08/2010
العمر : 44
الموقع : Cairo

عاوزه تعملى طعميه منفوشه ؟؟تعالى وانا اقولك Empty
مُساهمةموضوع: شوربه الجمبرى    عاوزه تعملى طعميه منفوشه ؟؟تعالى وانا اقولك Icon_minitimeالخميس أغسطس 19, 2010 3:26 am

المكونات

٣٠٠ جم من الجمبري النظيف
٢ حبة طماطم طازجة
٣ فصوص من الثوم المفري
ورقتين من أوراق الغار (ورق لوري)
١ ملعقة كبيرة من الزعتر
٢ حبة من البصل الأخضر أو الإشالوت
٢ ملعقة كبيرة من زيت الزيتون
٣ ملاعق كبيرة من أرز أو معكرونة صغيرة أو لسان عصفور
١ لتر من الماء
١ ملعة كبيرة من معجون الطماطم
١ كوب من الكزبرة المفرومه
١/٢ ملعقة صغيرة من الملح
١/٢ ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود
شرائح من الليمون للتزيين مع السيبولات أو الشبت




طريقة التحضير
يوضع المرق في قدر على النار مع الثوم والغار والزعتر والجمبري والماء والطماطم الطازجة
يترك لينضج ثم يصفى الجمبري وتطحن باقي المكونات مع المرق
وفي قدر أخر يقلى البصل بالزيت ويضاف عليه المرق مع معجون الطماطم ويغلى قليلا ثم تضاف اليه المعكرونة والكزبرة والملح والفلفل الاسود ويترك لينضج ٧ دقائق تقريبا
تقدم الشوربة مع الليمون والكزبرة وحبات الجمبري ويزين بشرائح من الفلفل الاحمر المشوي الحار أو الحلو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
البرنس




المساهمات : 7
تاريخ التسجيل : 19/08/2010
العمر : 44
الموقع : Cairo

عاوزه تعملى طعميه منفوشه ؟؟تعالى وانا اقولك Empty
مُساهمةموضوع: الجمبري المشوي    عاوزه تعملى طعميه منفوشه ؟؟تعالى وانا اقولك Icon_minitimeالخميس أغسطس 19, 2010 3:29 am

الجمبري المشوي بـ صلصة الصويا
12/04/2009


المقادير :

1 / 4 كوب صلصة الصويا
2 ملاعق الطعام زيت السمسم
2 ليمونة عصير
2 ملعقة شاي عسل
ملعقة زنجبيل مفروم
4 فصوص ثوم مفروم
جمبري كبير حوالي 1/2 كيلو مقشر ونظيف
قطعة زبد صغيرة
الطريقة :
اخفقي 1 / 4 كوب صلصة الصويا2 ملاعق الطعام زيت السمسم عصير الليمون ، والعسل و الزنجبيل ، والثوم في وعاء ويضاف الزبدة وتخفق جميع المكونات حتي تمتزج جيداً .
يرش الروبيان أو الجمبري بالملح والفلفل الأسود ويدهن الجمبري بالخليط ويسخن الشواية ويوضع علي الشواية ويقلب من وقت لأخر إلى أن يتم الشوي ، ويقدم ويزين بالبقدونس المفروم .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
عاوزه تعملى طعميه منفوشه ؟؟تعالى وانا اقولك
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» عاوزه تعملى طعميه منفوشه ؟؟تعالى وانا اقولك
» الحقوا بسرعة الكرش نزل ازاى تعالى اقولك
» ازاى تعملى زيت شعر بالبيت
» مش عارفة تعملى ايه عندى الحل
» نظفتى الفريزر تعالى معايا

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الست مرجانه :: مطعم مرجانه :: ركن الماكولات-
انتقل الى: