اخواتي حبيباتي كل عام وانتم بالف خير
النهارده جيبالكم معايا تورته الجيلي فكرتها بسيطه ونتيجتها شيك وطعمها مميز ومختلف نبدا سوي
كيكه اسفنجيه (اي كيكه اسفنجيه معتمده وبتنجح معاكي )
2 باكيت جيلي فراوله صغير
2 كوب ماء
فاكهه للتزيين(انا استخدمت فراوله وموز)
كريمه شانيه مخفوق
الطريقه:
في نفس الصينيه اللي عملت فيها الكيكه الاسفنجيه ارص الفراوله بعد مقطعتها طرنشات رفيعه بالطول علي الجونب
والموز في القاع علي اطراف الصينية
سخن 2 كوب ماء واضيف عليهم 2 باكيت جيلي واقلب حتي يذوب تماما ثم اخذ منه حوالي نصف كوب واسكبه بحرص شديد فوق الفاكهه حتي لا تتحرك من مكانها
وادخلها الثلاجه حتي تتجمد وتتماسك
بعد اخراجها من الثلاجه اضع فوقها الكيكه الاسفنجيه بحرص (لا داعي لازاله الطبقه العلويه من الكيكه لانها سوف تقلب لاسفل بعد قليل)
وابدا اسقيها ببقيه خليط الجيلي واحاول اشبع الجونب بالخليط حتي يمسك الفراوله مع الكيكه
بعد خروجها من الثلاجه امسح الصينيه من اسفل ومن الجوانب بفوطه مبلله بماء ساخن ومعصوره حتي تسهل فصل الجيلي والكيكه عن الصينيه واضع فوقها طبق التقديم واقلبها بحرص شديد راسا علي عقب
وده شكلها فوق طبق التقديم الفراوله في الجوانب والموز فوق الوجه